SLOVARIJUM

Ovi krajnje zanimljivi tekstovi su autorsko djelo Zorana Leonarda Pšeničnika, uz čiju pismenu dozvolu ih objavljujem na ovom blogu.

Opisana simbolika slova se odnosi na prvo slovo našeg imena (ili prezimena), odnosno imena kojim nas najčešće oslovljavaju.
 


Slovo A se često igra skrivača s osobom koja ga obnaša, ne daje uvijek smjer, već namjerno tjera na lutanje i gubljenje u prostoru i vremenu. Ono je vječna tišina, ujedno i samoglasnik koji je često ako ne i uvijek bitan za riječ, poveznik je riječi, stoga i poveznik ljudi, povezuje dvije misli u rečenicu, zajednicu riječi, zajednicu u još veću, veznik je autonomni igrač, voli brojeve 11, 22. Obožava enigme, šale pošalice i doskočice, ponekad pretjera u igri, za(b)ludi okolinu, pa i samoga sebe, stoga su često ljudi sa slovom A na početku imena sasvim osobiti posebni, malo luckasti, vječni putnici, putnici vremena, svemira, istoka zapada juga i sjevera, ne drži ih mjesto, a ako jesu u vezi trpe od učmalosti, no zadovoljava ih partner koji ih prati, koji radije trpi „sreću“ nego nadglasavanje, ili pak prepirku.

Slovo A želi slobodu, neizrecivo obožava kretanje u bilo kojem stanju ni obliku, voli čitati,. Osobit je u izrazu…, onaj koji obnaša to slovo daje svijetu nove spoznaje, veseli ih, harlekin zajednice, ali osobiti harlekin, daruje djecu ljepotom duha, ne trsi se ozbiljnošću, ali u poznim godinama gubi trku, jer više na njegove šale ne obraćaju toliku pažnju pa se gubi u apatiji. Svi oni kojima ime počinje sa slovom A nalazit će se češće u društvu osobitih ljudi, u osobitim vezama, što više kompliciranim vezama, a privlačit će ih malo uvrnuti tipovi, ili tipice, a mahom će to biti Jarci, Vodenjaci (posljedično tomu i Lavovi, ali samo kroz strast) i Ribe.
Sami su pod jakim utjecajem nebeskih zračenja, skloni ispadima, često su živčani, sebi naporni, nesnošljivi, planu u sekundi i dugo traju u izgaranju.

Lutalice su po vokaciji, ne drži ih mjesto, vole tragati za novim vrijednostima, a posebice vole zanimljive poklone, ne moraju biti skupi, ali moraju biti originalni. Otac im je često Vodenjak ili naglašeni Vodenjak (pa i Lavovi), elokvencija ili rječitost je savršena, osim što malo prebrzo govore, ili u trenucima ironije usporavaju do boli. Ne osvrću se baš na savjete drugih, ali pomažu drugima u nevolji, e sad da će se baš utopit zbog drugoga neće, ali ako vide da je netko bedast i da ponavlja greške sredit će ga po onoj kineskoj, kad se već utapaš daj da ti glavu gurnem još dublje. Dvije su oprečne struje s prvim slovom A u imenu, izuzetna inteligencija, ili nasuprot tomu savršena lukavost koja graniči sa zluradošću. Ako već mora biti ime koje počinje sa slovom A, izbjegavati 4 ili 5 slova u imenu natusa. Dopuna slovu A, ono je kao šestar, sklono je izvlačenju kružnice, asocira na cjelovitost, a podsjeća na slova O, Q, a osobito asocira na nulu 0, potencu stvaranja.

Slovo A je trkač, skrivač emocija, tragalac, osvajač novih svjetova, liči na raketu, đunku i jedro. Lutalica je, ali pravednik, osobito slovo s notom posebnosti. Gledamo li njegov oblik, više je materijalno, sklono istraživanju na zemaljskoj ravni, a u nepoznato ulazi oštricom svojega vrha, prevedeno, poduzetnošću…, probija nove sfere i poslije ih donjim dijelom sakuplja i konzervira za kasnije. Ne čuva dugo informacije…, točnije, onaj kojemu je slovo A na početku imena vrlo brzo otkriva svoje podatke, skupljeno znanje dijeli, nesebično, ne treba mu materijalno, jer se uvijek vješto u materijalnom svijetu snalazi.

Slovo plodnosti, harvest, slovo Bob Dylana, The Banda, Billy The Kida i onih vremena oko Woodstocka, pa će tako mnogi s ovim početnim slovom u imenu pratiti glazbu onoga doba. Je li to važno pripomenuti, sve je važno, važne su asocijacije, kao u svemu drugome, a asocijacije su iznimno važne u disciplinama poput astro i numer ologije. Dakle, B je predvodnik poluspoznaje, ono je polovina broja osam 8, okomito presijecite broj 8 i dobit ćete B, dakle spoznaja ide s fizičke strane (učenje na životnim greškama, nema inicijalno unutarnjih vodiča). Sa slovom B ste deficitarni u duhovnim spoznajama, dakako oni koji su prošli sve svete sakramente, ili se bavili indijskom filozofijom, Torom ili Kuranom nemaju tih problema, ali općenito govoreći je hajmo reći tako.

Slovo B kao početno u imenu, za razliku od slova A uvodi u dom i porodicu, kuću, stan stanovanje, obitelj, držanje svih uglova u kući, urednost, manje sklonost kuhanju koliko sklonost higijeni, i zaista urednim prostorima, sklonost je i feng shui-ju, raspoređivanju namještaja po nekim zakonitostima.

Slovo B privlači kupce, trgovce ekonomiste, privlači ljude sklone komunikaciji, pa i nevezanoj, aktivni su u svemu što se tiče nekretnina. Često privlače brbljive ljude, posebice Blizance, ali i fiksne znakove, Bikove, Lavove, Škorpione i Vodenjake. Često će, zapravo u mnogih s ovim početnim slovom otac biti Blizanac ili planetama naglašeni Blizanac, pa i ascendentom. Nisu lutalice kao ovi sa slovom A, ali su aktivni sugovornici u svemu, osobito u medijima, A je atraktivan u medijima, B je skriven, ali staložen. Ali kad popije, slovo B ne bira riječi i postaje oštrim protivnikom. Često će B imati škembicu (izraženiji želudac), a prijatelj je s onima kojima ime počinje slovom Z, nije dakako uvjet. Ne slažu se s onima kojima je početno slovo J, ali nije uvjet. Nema uvjeta, sve je moguće, i nije.

Slovo B je zapravo seksualno slovo, asocira na dojke žena, plodnost, mlijeko, zdravlje, dom, kuću, porodicu obitelj, stvara dojam totalne plodnosti, sreće, zadovoljstva, asocira na proljeće, na buđenje, na novi svijet, novo rađanje, sve novo. Ono zove u naručje, ono zove u mir doma i obitelji, ono je čvrst oslonac posrnulu pojedincu u obitelji, ovo slovo podnosi muška slova, T, L, V, P, ali samo kroz tjelesno iskustvo, strast je sa slovom H, ali samo strast. 

Ovo je slovo koje prima, ono prima sve po redu, ono je poput Raka, znaka koji je emotivan, osjećajan, skrban, koji je sklon ovisnostima, koji pretjeruje koji je sklon tuzi, tugovanju, pa i eskapizmu, bijegu od zapravo ničega, ovo će slovo samo stvoriti priču za bijeg, oni kojima je to prvo slovo imena mogu biti pjesnici, gubitnici, oni koji poslije smrti tek postaju slavni. C ne prima duhovne savjete, ono je gotovo agnostik, blizu vjere, ali vjernik ne želi biti, ono se u vjeru treba uvjeriti pa će tek onda vjerovati, skupljač je slovo C, veliki skupljač, može biti i staretinar, prodavač starina, prodavač starih satova, prijatelj Saturna, ali i njegova opreka, često će se s rođenima u Saturnovim znacima (Jarac, Vodenjak) prepirati, ali će ih i voljeti, potiho se drži vremena, istjecanja njegova, hoću reći spor je i neumitno prihvaća sudbinu (fatalist), ali tek kad spozna, a spoznaje često nakon 41-e godine života. Plodnost mu je slabija strana, ali je dobar prijatelj plodnog slova B.

Nosač spoznaje koju je sam nakupio, slovo C prenosi na druge, dakako ne samo slovo, već onaj koji ga nosi kao početno svojega imena. Ono je prijatelj slova U koje je također primalac ali duhovnih spoznaja direktno iz svemira pa stoga lako izmjenjuju iskustva, duhovna i svjetovna. Često vas privlače osobe rođene u vodenim znacima, ali samo Raka i Riba, Škorpioni baš i ne jer ih se bojite vi koji obnašate to slovo kao početno imena. Niste borac, ali ste intelektualno jaki, uvijek ćete iznenaditi pričom, koju vadite poput broja 1 iz Alana Forda. Mršavi ste jer to želite biti, a opterećenje vam je kičma, osobito njezin srednji dio iako patite i od spondiloze, što se reflektira kroz bolesti žuči, jetra i gušterače. Ovo je slovo čistač, pa se može vezati uz mora jezera, bazene, vodu općenito, ribari su, lovci koji puštaju lovinu, oni koji uče kroz prirodu i spoznaju. Kada dođe još koja riječ napisat ću i nju za ovo slovo, a ako vas zanima više pitajte ali da je vezano za slovo C. U slovu C skriva se Strijelac, česti su odnosi sa Strijelcem u skrivenom obliku.

Protivno je slovu H, a slaže se sa slovom N i V. Brojevi su mu 7, 16, 25, 34, 43, 52, 61, 70. Slovo C je sklono znacima Riba, Raka, Škorpiona, slaže se s Bikovima, manje s Djevicama, ne voli emotivno šture ljude. Roditelji su često vezani uz znak Raka, otac je često rođen u tom vodenom, emotivnom kardinalnom znaku, majke su često čvršće i stabilnije od očeva, a onaj koji obnaša slovo C na početku imena identificira se s ocem stoga valja paziti na ovisnosti o piću, hrani opijatima, ljudima. Poput slova M, veže se snažno za druge iz okružja, treba im vodič kroz život, podrška, suport, snalaze se dobro ali su nesigurni. Stjecanjem znanja i duhovnog i svjetovnog dolaze do sigurnosti u odnosima. Savjet, ne prepuštajte se stihiji života.

 Č ima sličnosti sa slovom C u nekim situacijama. No, opisat ćemo ga kako i priliči bez utjecaja sa strane. To slovo koje liči na C, ima kvačicu koja funkcionira kao lijevak, ono prima masu duhovnih spoznaja, ali te spoznaje naprosto istječu iz njega kroz jedan jedini otvor, prema ljudima, e da se ne bi ugušilo spoznajom ono prenosi mudrost drugima, ali samo zbog toga da se ne utopi pod težinom svemira koji se neprekidno ulijeva u slovo C, lijevak i C daju Č, jotacija je u ovom slučaju nebitna, iako konvenira sa slovima C i K, dakle čitajte ukoliko obnašate ovo slovo na početku imena, nadimka ili prezimena i opise slova C i K. Hajdemo dalje sa slovom Č, lijevak koji puta ne pronalazi puta u utrobu slova C i dolazi do prelijevanja spoznaje, pa i do okoštavanja istog, te je čovjek pod upravom tog slova „drven“, nepokretan, statična, apatičan, depresivan, ili pak ima poremećaj osobnosti ali nije uvjet.

Strogo je paziti da oni koji obnašaju to slovo utaču u sebe spoznajne elemente, iz svemira, iz knjiga, iz svega što donosi znanje. Boriti se protiv okoštalosti je bitna stavka ovoga slova, tj. onih koji to slovo obnašaju na početku rekli smo imena nadimka ili prezimena. Veseli su to ljudi, jer ne primaju samo mudrosti, primaju dosta humora koje prenose na ljudstvo, okružje, druge, okolinu, iako neizmjerno tužni oni toliko dobro animiraju druge da okolina ne primjećuje njihovo pravo duševno stanje. Ipak je to lijevak, pa do okoštavanja dolazi tek ako su kiše prejake, metafora za tugu i suze, ako se pretače lijevak znači da je situacija kritična i treba zatvoriti slavine spoznaje, pričekati da se iz lijevka sve utoči u utrobu slova C koje je vezano uz lijevak. Rakovi su bitna stavka ovomu slovu, Strijelci također, ali kao i kod slova C kao skrivena ljubav, kao tajna, kao neešto što nose u sebi za druge.

Slovo Č je pravnik, ono je predano pravnim aspektima, borbi za ljudska prava, ili pak svodi sve na zaradu i širi se sve dok lijevak ne pretvori u ravnu crtu, dok ne spriječi spoznajne elemente uči u nj i dolazi do potpune preobrazbe osobe, do širenja i puknuća, ili do sažimanja i mršavosti. Č je silno snažno slovo, daje, ali i uzima, usisava kroz otvor okrenut ljudima, daje srce ako treba, ili vam ga uzima ako se osjeća zakinutim. Iako izgleda skromno iznimno je gord čovjek koji obnaša to slovo i očekuje od drugih da ga na taj način i tretiraju. Ovnovi i Škorpioni su mu rak rana, problem, a Jarcima se povinuje možda i prečesto. Ipak su najviše vezani uz Rakove koji su im sudbina, ali ako im je otac Rak, tj. rođen u znaku Raka trpe emotivne probleme koji ih guše u stvaranu i realizaciji kroz lijevak primljene mudrosti. Broj 7, 16, 25 i svi oni koji u zbroju daju broj '7' dobri su brojevi za slovo Č. Ono je Neptun više razine, nesklon je opijatima, slovo C je sklonije alkoholu, ako to skriva kao zmija noge, ili umorni kokot krestu. Često kasni na sastanke, u obitelji se drži mudro, daje obitelji znanje, ali trpi od roditelja cijeli život, pa i kada njih više nema, ne može se lišiti njihova utjecaja. Dopunimo slovo Č, ovako C je nadjeveno malim slovom 'v', eto kako je sve lijepo jasno, Bik sjedi na Raku, Bik vlada Rakom, kombinacija Bika i Raka najbolja je za ovo slovo. Čitati i slovo C, ako vam je Č na početku imena.

slovo Ć, što o njemu možemo reći, gotovo isto kao i za slovo C i Č. Obnaša slova T i J, ona daju slovo Ć, znači da su vezani uz Vage i Djevice, skriveno uz Ovnove i Ribe, ali to nije dovoljno, čovjek je po vokaciji znatiželjan pa kročimo dalje put slova Ć. Ono ima jednu kosu crtu niz koju se spoznaja naprosto slijeva niz leđa, ne utače se u utrobu slova C, što se potom događa, dolazi do okoštavanja kičme, problema sa kičmenim stubom. Shodno tomu, slovo Ć ne širi oko sebe spoznaju već glumi šegrta slovu Č, zapravo je cijeloga života zakinut za mudrost, pa je zato sklon životnim devijacijama, promašajima, njemu je život borba, a borba mu je život, za egzistenciju, opstanak. Što može pomoći slovu Ć, udruživanje slova T i J, to su jača slova, slovo pravde i jednakosti i slovo J, anker, točnije sidro, slovo koje drži na mjestu.

Ćiro, recimo, to je ime koje donosi problem, nostalgiju, tugu, pjesnik je slovo Ć, ali promijenimo li ga u Tjiro dobit ćemo snagu, pravdu, sposobnost, osobnost, pravdu plus mudrost. Dakako to ne ib bilo posve točno, ali je funkcionalno, jer živjeti kao siromah uz blagodati koje nudi gospodarstvo mnogih zemalja bio bi grijeh. Dakle možemo slovo Ć promatrati i kao kabanicu koja šiti od kiše, ili pak nevera, snježnih oluja, tuga, suza, štiti, znači radno mjesto zaštitara bilo bi sasvim dobro, ili pak radno mjesto notara ili pisara, stoga su upravno pravne škole sasvim dobre za to slovo, ili pak radno mjesto u bilježnika. Ć je tužno slovo, pogrbljeno težinom života, stoga izbjegavajte djeci dati to slovo na početku imena, a niti nadimak ne bi bio podoban. Slovu Ć spoznaja klizi niz leđa u nepoznato.


Plodno slovo koje ne dijeli duhovno i fizičko, ono uživa u svemu, ono je hedonista, dakako, nije slovo hedonist već onaj ili ona koja obnaša D kao prvo slovo svojega imena. Slatko je strašno važno u vašem životu, kolači, šećeri, pa i pretjerivanja, možete biti izjelica, osoba koja ne preže pred zalogajom (pripaziti se šećerne bolesti, a zbog neravnomjerne ishrane tijekom života).

Česti su susreti s rođenima u proljeće, osobito su vam važni rođeni u znaku Bika, proljeće rađanje postojanost, plodnost, često više djece u životu, ali tu je i opreka svjetlosti, ljubavi, sreći, uživanju, skloni ste i jeseni, ''umiranju'', kraju, naime svaki kraj ukazuje na nove vrijednosti, svaki je kraj i novi početak pa su u vašem životu česti momenti tuge, one izrazite teške, melankolija, tugaljivost, želja za ljubavlju, da zaljubljivi ste poput vašeg oca, koji je često znaka Bika ili Vage.

Uživate ljeti, osobito za vladavine Raka, lipanj i srpanj su mjeseci u kojima biste trebali na godišnji. Kolovoz, osobito drugu polovinu vam je izbjegavati, jer se na snalazite, dočim ste krajem lipnja i u srpnju vrlo duhoviti i rječiti, to je vrijeme zaljubljivanja, te veze će potrajati. Slovo D ne prima, ono daje, ono pruža, ono je oličenje dobrote, ali je vrlo prizemljeno, prihvaća zadane vrijednosti, ne istražuje, ne zamara se spoznajama, smatra da je dovoljno snažno iznijeti životne nedaće bez prepoznavanja novih vrijednosti, duhovno je onoliko koliko mu vjera nalaže, ne ide iznad toga, dakako nije uvjet.

Slovo D na početku imena je vrlo poslovno, poduzetni ste, aktivni s razdobljima krajnje lijenosti, na visokim funkcijama, više-manje završenog studija, odlični ste ekonomisti, trgovci, humoristi, vladate medijima. Poteškoća su vam u životu stalne dijete kojima nagrizate organizam, velike su amplitude u težini. Ljubav prema hrani košta vas muke. Kao žena ste dominantni, sigurni u svoje postavke, teško vas je uvjeriti u suprotno, rijetko mijenjate stavove, matematika vam također ide od ruke, kao i fizika kemija ili pak biologija. Ljubav prema prirodi je naglašena, stoga što više boravka u prirodi, hodanjem održavate stabilnost tijela. Često ste u vezi s rođenima u znaku Bika, Raka i Vage. Sa Škorpionima ste u strasnoj vezi, ali brzo mine strast i zamijeni je otpor, slijede sukobi. Ribe su također naglašene kao znak koji vam odgovara, ali ako ste ljepši spol umarat će vas Riba sklona ovisnostima, nestalnost Riba, njihova prevrtljivost.

Teško slovo, spojeno iz D +J = Đ i Z + J = Ž, dakako tu je već teško kemijati, Džepina, kako bismo to pretvorili u nešto mekše DJZJEPINA, to već nije niti izgledom dobro, kako do odgovora, ponirati duboko u bogatstvo psihe, u tajne mozga, naći i prokopati istinu o slovu DŽ.
DŽ je kompleksno slovo koje ima problema s mnogima u okruženju, uz to što se gradi Vagom, pravdom, stabilnošću ili pak stubom društvenih vrijednosti, sadrži i slovo Ž koje je samo po sebi dvostruko, nestalno, promjenjivo, a mudrost u njega teče kao i u slovo Č, samo što ono, slovo Ž nije sakupljač, ne slijedi upute drugih, pa stoga slovo DŽ unosi nemir u društvo kao i nepovjerenje u drugih iz okruženja. Ambivalentno slovo, ali iznutra, izvana je snažno jako, društveno veselo humoristično, ali voli novac, voli snagu, voli sve što je lijepo udobno, sve što vodi bogatstvu i prosperitetu, ali rasipa, rasipa stečene vrijednosti i dovodi se u dubioze. No dobro je što toga slova na početku imena nema previše, pa je i problema manje. Vezano je uz Bikove Blizance, Vage i Vodenjake, ali je s njima i u zavadi. Kako god to slovo izbjegavati, nezgodno je, stjenovito, nekako isforsirano. Bit će još kada se iz dubina podsvjesnog objavi kakav komentar o tom slovu. Čitajte o slovu D i Ž.

d + j daje đ, ovo slovo na leđima nosi skelu, ono je kao igraonica astrala, sakuplja probleme, nosi ih na leđima, ali oni ne skližu s njihovih leđa, okoštavaju samo na jednom mjestu, gornji dio leđa je uvijek problem, primjerice Đuro, Đelo, Đimi, Đoni, svi oni imaju problem gornjeg dijela kičmenog stuba, gdje dolazi do krhkosti u donjem dijelu leđa, jer nema popune, a možda i bolje, naime težina gornjeg dijela leđa stvara krhkost donjeg dijela leđa. Poput noža zasijeca se crta u njegovu utrobu, unosi bol u njegovo duševno biće, njegova je psiha opterećena svim i svačim, a gradi se poštenim čovjekom što i je, ali je preopterećen problemima, a osobito zdravljem, jer su mu sve čakre od srčane preko grlene pa sve do krunske preko šeste zatvorene i teško se snalazi u životu, ali ima vrijedne ruke, Liči slovu D, kojemu se dodaje slovo J i potom slijedi plodnost uz mudrost, društvenost koja se mudro iskorištava u vlastite svrhe, stoga je promijeniti Đ u D + J, da ne bi bilo opisanih problema. Čitajte i slovo D.

Stuborn, rekli bi englezi, namćor, rekli bi u našem govornom području, grablje rekli bi poljoprivrednici, nazubljeni rekli bi učeni, oštra srca rekli bi emotivci, problematično slovo koje sve voli po špagi, umjesto cjeline priklanja se kvadratima, oštrim linijama, oštrim rezovima u životu, intelektualno slovo bez strasti, učenjak bez društva, dominantno slovo, u stalnoj akciji. Odbija bilo kakvu suradnju, odbija duhovnost, može je proučavati s praktične strane, vrlo hladno i proračunato.

Dobar za astrologiju hladnu i objektivnu analizu, slovo E koristi znanje, manje intuiciju. Slovo M, primjerice u hajmo reći astrologiji ili životu općenito više koristi unutarnje vodiče, intuiciju, a manje praktično, objektivno, znanstveno, dakle slovo E je proračunato, slovo informatike, matematike, ali znanstvenog dijela, kvantne fizike i mehanike također. E je poput grablji češlja sve pred sobom, za njega nema tajni, zadire u sve prostore u sve fajlove, sve datoteke, sinonim je hakera, probijača šifri, ekscentrik, posebni su ljudi kojima ime počinje slovom E, roditelji ne znaju ništa, iznenade se kasnije, kako je hladno ovo dijete, kako je neemotivno, otkuda toliko hladnoće, a ono češlja li češlja, grablja, prevrće, s jeseni je posebno oštro ovo slovo, rade mu sva čula, okomit će se na račune, na nepoznanice i formule, izradit će softvere, neće se libiti od probijanja davno uspostavljenih formula.

Ono je prijatelj svemira, noću promatra zvijezde, rijetkima otvara dušu. E, F, H, I, L, T, V, W, Y i X oštra su slova, međusobno se razumiju. Slovo E vodi u mrzlost, neemotivnost, skrivanju emocija, ono je dominantno u svim sferama. Rado komunicira s Vodenjacima, Blizancima i Vagama, tu se snalazi, sve što je zračno, fluidno, što je riječ, formula, tekst, vlada time, vlada lingvistikom, fonetikom, jezicima, sipa iz rukava mnoge činjenice, sve ono što mali, običan čovjek ne može, ne zna, ne može pojmiti.

Roditelji su im autoriteti, teško se snalaze kao mali, pa se povlače čitaju, umuju, na granici su ludila i genijalnosti, oni kojima je slovo E početno slovo imena. Otac često Vodenjak, hladna osoba, majka topla, voda/zemlja. Slovo A će vam pojasniti slovo E, čitajte poslije ovoga slovo A.

 E ovo je slovo koje potiskuje agresivnost, megalomansko slovo, ali izvana je sve fino krasno lijepo gospodski, nema niti traga nekoj agresivnosti, sve vrišti od finoće, kadli u četiri zida, ako nije po njegovu, kaos i entropija, raspad bez sastavljanja, solve (razrijedi) bez coagula (zgusni). Iako je kao slovo E, grabljasto, nikako sve pograbljati, sve mu teško ide, jedna strana ostaje. Pun travnjak pokošene trave ostaje uvijek s jedne te iste strane i to je problem, i to baš na fizičkoj razini.

F je duhovno snažno slovo, filozof, političar, aktivist, pa i pro bono (pravnik) djelatnik (često bolji u grupi-radna sredina, tim u kojemu radi, no u obitelji), ali traljavo na fizičkoj razini, posrće, ili se popikava o ostatke nepokošenog sijena. Možda je malo nerazumljivo, istina, ali valja čitati između redova, uvijek. Slovo pripada proljetnom điru, Ribe, Ovnovi, pripada djelom i jeseni, Škorpioni, otac često samo svoj, šutljiv, autoritet koji ne priča puno, prepušta očima djelovati, sve rješava pogledom…, otac onoga koji obnaša slovo F početkom svojega imena. Dakle, roditelji nisu usklađeni, često su u raskoraku, otac je pater familias, misli sve zna najbolje, ženi je mjesto u kuhinji, prenosi to na dijete, daje mu ime s F na početku i što se događa, prenosi na njega ljubaznost, ali iznutra uspostavlja agresiju koja buja s vremenom (živčanost).

Ako je fakultetski obrazovan nadilazi donekle problem, ali u tragovima ostaje, lagana neurotičnost, naglost, brzo se raspali onaj koji obnaša F na početku svojega imena, zapaljiv temperament, borac, često borilačke vještine, vojska policija, security, ili pak profesor, vladar situacije u svakom slučaju. Oštro je to slovo, pikavo, bode oko sebe, teško daje od sebe ljubav, ali seksualno jest, ima štofa za seks, razumije tantru, žene zadovoljne, ali ne postupcima, samo seksom. Marsove je prirode to slovo, nosi snagu, ali nema snošljivosti, a žene s tim slovom, njih se treba čuvati, razoružat će svako muško, pa i vozača velikih kamiona, figurativno rečeno. Žene su snažnije, one ne skrivaju svoju snagu, energičnost, ego, sujetu, muški s ovim slovom skrivaju, blago rečeno energičnost. Svakako je to probitačno slovo koje se ne libi do cilja preko drugih, nema baš pijeteta, to slovo prema drugima, ali sebi daje, sebe zavarava, svakako to slovo mora paziti na ravnotežu kiselina u tijelu, loše kiseline treba anulirati lužnatošću. Ovome su slovu bitni energični suradnici, kao i partneri s kojima će ruke obarati, no bitno je znati da žene ne obaraju ruke, da su nježnije i da treba paziti, ovome je slovu učiti se nježnosti. Žene ovoga slova silno su radišne, ali i zahtjevne, imate li problema s potencijom ne prilazite tim ženama, onima kojima početak imena obnaša slovo F. Iznimno su im (oni koji imaju slovo F na početku imena) važni znaci Ovan i Škorpion, potom dolaze Jarci, s Vagama je u sukobu, kao i rođenima u znaku Bika. Slovo F voli slovo L, jer mu dodaje toliko potrebnu prvu letvicu ljestvi za put u spoznaju, čini ga cjelovitim.


Tajanstveno slovo, boravi između želje za lutanjem i želje za stvaranjem, diplomat, taktičar, iznutra osjećajno biće, skriva emocije, osjećaje ne iskazuje, boji se, dvoji, strahuje, kolebljiv je u principu onaj koji to slovo obnaša početkom svojega imena, ali ne iskazuje svojih slabosti. U taktičnosti kojom se brani zapravo, skriva se strah od drugih, od napuštanja, u bazi je ili bazično je pjesnik koji to ne želi biti…, jaka intuicija, vezan uz rođene u znaku Raka, Bika, Strijelca, buni se protiv rječitih, protiv ispraznih, ali svoju puninu duše ne iskazuje, osim pisanjem, tu je jak, u tekstu je jak, stoga je književnost za ovo slovo izvrsna baza. Iz tog slova kao da curi duhovnost, ono je duhovni učitelj, stanite na izvoru slova G i mnogo toga ćete naučiti. Osobito su snažne žene toga slova, snažne duhom, krhke građom, ali emotivnost pretvaraju u snagu.

Ribe su im silno drage, osobe koje uče spoznaji, oni, Ribe su njihovi česti pratioci, ili pak oni koji mnogo toga vezano uz Ribe obnašaju u astrološkoj karti rođenja. Ovisi o tome kako slovo G pišemo, ono vam na pladnju daje spoznaju, nudi vas riječima, dat će vam znanje, besplatno, a ako je povezano sa slovom J, onda je to slovo plodnosti, slovo koje plodi sve što stigne, ne daje, ono ore livade znanja, iz kojih niču nova, sve bolja, sve jasnija. G je stoga problematično, na mnogo ga načina pišemo pa mu i mijenjamo energiju, ali u biti je emotivno, iznutra nestabilno, ali šutljivo pa ga ne prepoznaju slabim.

Čvrsto je na bedemu domovine, domoljubno slovo iz kojega izrastaju redom sami lumeni koji državi nešto pružaju. Otac često u znaku Ribe ili Raka, problemi s ovisnošću roditelja, alkohol primarno, potom nikotinski štapići, a moguća je i konzumacija droga u novije vrijeme. Moraju pripaziti na prehranu, teško se nose s pretilošću. Duhovnost je snaga ovoga slova, ali duhovnost koju osoba lako prenesi na druge. Često je zanimanje za religiju, osobito za Egipat i sve uz Egipat vezano. Također se rado bave ezoterijom, ali to ne vole otvoreno iskazivati. Osobe s ovim slovom na početku imena trebale bi se kloniti emotivnih razočaranja, jer to nagriza unutarnje vodiče, što dovodi do gubitka kompasa, cilja kretanja, put postaje neravan…pratite znakove pored puta, obavezno (po)dijelite razmišljanja. Fizički je plan manje plodan od unutarnjeg. Slaže se sa slovom C, jer na isti način uzima, prima ili skrbi u materijalnom svijetu, slaže se i sa slovom O koje ga čini cjelovitim, osobito ako je slovo O na drugoj poziciji, recimo Goran.

 Konvenira s Ovnom, zapravo rođenima u tom znaku, dakako jedan od roditelja je autoritet koji prati kroz cijeli život. Otac je taj borbeni čovjek u životu osobe koja obnaša to slovo na početku imena. Ovo slovo označava državne poslove, sve što se tiče države općenito, pa i borce, ratnike, državnike, osobe od autoriteta, slovo H je iznimno slovo, snažno jako, samo po sebi autoritativno. Slovo H je spoj dva slova I, dva slova I spojena s letvicom spoznaje koju ne spušta na fizičku razinu, e, slovo H time, jednostavno rečeno zadržava pravo na istinu, na mudrost na spoznaju.

Šteta je što tako jako, pače snažno slovo ne dopušta širenje spoznaje, pogledajte ta dva zida koje drži letvica spoznaje, okomito stameno zaštitnički, ne dopušta niti lijevo niti desno, samo uvis, ali dolje nikako, ovo slovo ne poznaje podzemlje, ne poznaje had, pakao, ne priznaje ništa osim viših vrijednosti, ali ih ne dijeli, ako nema a uza se koje dopušta spuštanje, sanjkanje, smučanje, ili skijanje, slovo H, je stabilno slovo koje ne srlja, ne pada, koje završava najviše škole, koje stremi medicini, iako su slova I i J žestoko medicinari iako to u tim slovima nismo spomenuli, no svakako je on kostolomac (kiropraktičar točnije), kirurg, hrvač, sposoban za najteže zadatke, ali traži da ga se poštuje. Stoga imate li vezu s osobama koje obnašaju to ime poštujte ih, dobit ćete od njih puno, mnogo, mnoštvo, ljubavi pažnje i poštovanja, ali krenete li s njima u boj ili borbu, izvući ćete deblji kraja, koji je možda i dobar za ponizne, ali oni koji drže do sebe doživjet će sramotu, jer takvom slovu se ne možete suprotstaviti ako nemate neki jaki razlog za to.

Ono predstavlja ljestve, put ka nebu, ali ne i spuštanje u had, ono je čvrsto uzemljeno s dvije antene, a letvica koja ih drži stvara napetost u komunikaciji, dakle opasan je protivnik onaj koji nosi to slovo u imenu, točnije na početku imena, ujedno to ukazuje na želje roditelja, a najviše oca, koji slovom zapravo uvjetuje razvoj djeteta, znači otca je htio da mu dijete bude snaga, autoritete, ono što on je ili nije uspio biti. Slovo H je Led Zeppelin, snaga izričaja, glazbenog, i verbalnog, ono je snažno u izričaju, naprosto emanira talentom, Hana, Hrvoje, Hrist, Harold, Hektor, sve jaka imena, sjetite se sami ponekog. H asocira osim na ljestve i na ogradu, zaklanja vidike, zašto? Pa zato što je to slovo vojske i vojskovođa, skriva tajne, ali bitno je da ih ne izdaje, ono je izvorni špijun, kriminalist, a prepusti li se kriminalu bit će voditelj te moćne organizacije, ali snađu li se ta dva slova na suprotnim stranama bit će žrtava.

Snažno moćno, Ovnovsko, posljedično tomu slijede Vage, konvenira i sa ostalim zračnim znacima, a uvijek su mu lojalni Vodenjaci i Blizanci, umrijet će za to slovo, ili imena koja počinju tim slovom. Ono je kardinalno, pokretačko slovo, ne trpi uvrede, niti ih daje bez razloga. Ulazite li u vezu s tim slovom, dakako s osobom kojoj je to slovo na početku imena budite oprezni, nemojte se igrati, vjernost mu je bitna, potentno je to slovo i vrlo aktivno us seksu, poput Jaraca i Škorpiona s kojima je često u zavadi,. Ali, spomenuti je da će osobe s tim slovom ipak često imati problema s Ovnovima i Vagama, zašto? Zato što im se suprotstavljaju, jer ne razumiju, slični su po vokaciji. Bit će još o slovu H, samo da doplovi iz dubina našega trezora, malog mozga u kojemu su pohranjena sva sjećanja, odavna. Vrlo dobro djeluje sa slovom L, pa i T, Lavovi i Vage su im također privlačni. Slovo L mu zatvara donji dio stvara sabirni prostor, prostor za čuvanje, pa možemo reći da su u kombinaciji ta slova štedljiva, stoga i dosta imućna, recimo Hrvoje Labus. Pod upravom slova H ljudi su široki, jaki, mogu biti i debeli, pretili, ali su u principu snažni, akumuliraju silu zemlje i dobro je tretiraju u mislima, naime, dobro upravljaju zemaljskim moćima (poduzetnost). Često problem s glavom. Ovo slovo probija i nebo i zemlju, upire u nebo i zemlju, odupire se i nebu i zemlji. Okomito stoji, postojano odolijeva svim napadima. Mudro je ovo slovo, poput slova J, ali se ono ne da udomiti zemljom, niti skliže spustovima, ono je oštro poput koplja, i sije otrovne strjelice tamo gdje treba, ali i miluje one dobre riječju i mudrošću. Ono je štit na fizičkoj razini, nitko mu ništa ne može (Ivan), ali se probija put zvijezda, put podzemlja, ono je poput Kerberusa, čisti sve za sobom, ono je akcija, ono ne stoji iako tako izgleda.

Mudro zbori, jer zna, ali ne sakuplja znanje, slovo U je sakupljač zvjezdanih poruka, inteligentnih visova, I nije, I je slovo koje radi, neumorno, stvaralac koji nema ništa, ponizno stoji u svojoj veličini, ne sagiba glavu pred nedaćama, teškoćama, ne postoje za slovo I problemi, postoje samo rješenja. Ono nije slovo za veze, teško se zapravo veže za osobe, teško se snalazi u vezama, ali ipak ulazi u njih, ali ostaje nepoznanica partneru, okolini, ali, svojom neizrecivom mudrošću daje svijetu pamet, ukazuje na put, potiče na stvaranje i sakupljanje znanja.

Ono voli sve što nosi broj devet, ono voli broj 27, ono voli emotivne, jer u njih utiče razum, razumsko je to slovo, časno slovo, asketsko slovo, lutalica svijetom na bi li prenio što više znanja drugima, svetac drugim riječima, sjetite se Pape Ivana Pavla, ime Ivan nosilo ga je svijetom, on je njegova uzdanica, uzdanica slova I, ali i svi ostali s tim slovom na početku imena uzdanice su drugih, ovo je slovo pastir, ono čuva svoju pastvu, ali ne tiče se samo Svetog Ivana Pavla, ono je skelar, ono je je način prelaska s jedne na drugu stranu, ono je skelar, slovo koje nikada ne napušta u nevolji, samo marno prevodi s riječi u djela, s jedne na drugu obalu spoznaje.

Ono je zvonar sutona i svitanja, ono upozorava, tko smo i što na ovomu svijetu, dakako ne samo slovo već onaj koji ga obnaša na početku svojega imena. Slovo I je značajno u abecedi i sukladno je svim drugim slovima, iako je priznati da ne konvenira slovu C, G i O, jer je poput igle, ono buši njihove tlapnje, njihove spoznajne vrednote, jer I potiče na još, na više, na dublje, na traganje, dočim ova slova stoje na spoznaji i ne miču. Otac Djevica, leden poput Saturna koji vlada Jarcem i Vodenjakom, ali voli i Djevicu, koja je mudrost šestog polja, ali Djevice su svakako i napor i bol i istina onih koji slovo I imaju kao prvo slovo svojega imena. Paziti na donji abdomen, na želudac, na trovanja hranom.

Zdravo se hraniti bitna je stavka ovoga slova. Slovo I je statično, falusoidnog oblika, uzemljeno, prodiruće, ali teško promiče svjetovne granice, teško se širi i lijevo i desno, lijevo od srca ne prima, desno od drugih ne želi podršku, osamljeno slovo koje uživa u vlastitoj neimaštini, ali duhovno bogato, niz njega se naprosto cijedi spoznaja, a uzdiže para od zemlje, energija zemlje, fluid oko njega, aura, magličasta. Teško se širi na obje strane, i lijevu i desnu, u svijet ili emociju, duhovno stvara, zemlja duhovno podržava, slovo I je Konfucije, mudrac, starac, brat, sestra, dijete slova J koje se održava na vodi, dok I bode zemlju tragajući za njom.
Često se oni koji obnašaju slovo I na početku imena ili njegovom sredinom bave radiestezijom, rašljarstvom, poznaju negativna zračenja, pomažu ljudima ne bi li bolje, lakše i lagodnije živjeli. Vezan je uz sve opisano i uz Saturn, uz zemlju, poznaje siromaštvo, ali ujedno zna i kako zahvatiti bogatstvo, ne balgo, ne novac, već bogatstvo duha, znanja zapravo kojim će bogatstvo steći, pa i na materijalnoj ravni. Učitelj je ovo slovo, predani učitelj, dominira prostorima kao što su škole, studiji, te raznorazne udruge, ali i u politici visoko kotiraju.


Sakupljač, zimi radi samozatajno, sakupljač velim, ne ralica, ne gura ispred sebe, može ga zametati snijeg, ovo slovo je antikvar, vrednuje starine. Prodavač antiknih stvari, voli stari namještaj, priče, stare filmove. Problem ovoga slova je predugo zadržavanje na starim vrijednostima, predugo u vezama koje su odavno prošle, predugo na poslovima koji obnašatelja ovog slova više ne zadovoljava niti privlači. Osamljenost, i to je problem, osamljenost duše osobito. To je slovo koje se dobro drži i snalazi u odnosima, poznaje probleme, psiholog po vokaciji, zanimljivi sugovornik, ali zna i o trivijalnostima, snalazi se u svemu. formula solve & coagula (razrijedi i spoji) mu je ko dobar dan.

Uvijek barata s više premisa, ne zadržava se na jednoj, ali ipak ima starinski način razmišljanja, on kao razumije sve što ga okružuje, ali od starih vrijednosti ne odustaje, i to ga kao što smo već rekli predugo drži na mjestu. Prekasno kreće u novo, tren prekasno, pa nema onog užitka kojega bi bilo da je krenulo odmah. Bitne su ovome slovu Djevice, posljedično tomu Ribe, a potom i Jarci, kao iznenađenje su Vodenjaci koje iznimno cijeni zbog osobnosti.

Djevice su one koje ovome slovu mogu zagorčati život, posljedično tomu problem su svi promjenjivi znaci, ali Djevice najviše. Izniman je trgovac, odličan u ekonomiji, mudrost mu je urođena, stoga vrijedi poslušati mudrosti onih koji na početku svojega imena obnašaju slovo J. Osnova ovoga slova je analiza, tj analitičnost, koja uvodi u komplikacije...eto malo o slovu J. Ovo je svakako opuštajuće slovo čitate li mnogo, ponirete u znanja, hvatate spoznaje, iščitavate mudrosti. Analiza jest problem ovoga slova, ali samo onda ako izostane sinteza. Nije dakako uvjet da analiza bude problem, ali ako se pretvori u sumnjičenje onda problemom postaje. Često su pod ovim slovom kombinacije broja 9 i njemu srodni brojevi, 1, 3, 5, 7. Slaže se slovo J sa slovima I i Y, srodno je sa slovom Y, ali razlikuju se u sakupljanju znanja, materijalnih vrijednosti, slovo Y je skupljač duhovnog blaga, ili pak etno blaga određenog naroda, ujedno je i snažno slovo koje grmi moćima. Paziti kao i slova Y i I na donji abdomen.

 Slovo K, ono je pod upravom broja 1, ali i broja 10, broj jedan pojačan atomskom energijom Plutona, silnom razornom silom, koju osoba teško nosi, obnaša, bori se s tom silom kroz traganje za istinom, vezuje se uz slovo S, to stršeće slovo K vezuje se uz obline, uz nježnost treba potporu, a gdje će je naći nego uz ljubav uz univerzalnu ljubav zapravo, uz nekoga tko ga neće rabiti samo fizički, nekoga tko će ga poštovati i duhom i mislima i riječima i pažnjom. K je nekako nezgrapno, zimsko slovo koje trpi od hladnoće, koje se bori s oborinama koje ne trpi snijeg na svojim granama, jer mu težina savija grane, opterećuje inače ravnu kičmu kojom energija teče pravilno, bez skretanja, ali spusti li se gornja grana slova K dolazi do opterećenja kičme, dolazi do decentralizacije čitavog sustava čakri, a trpi ona bitna čakra, trpi četvrta, čakra životne energije, a kada ona trpi dolazi do depresije, pa su ljudi ovoga slova, iako elokventni i srdačni skloni apatiji, depresiji, padu raspoloženja, promjenama, ali!

Ako se iza slova K nalazi slovo A, ono dobiva na živosti, ono dobiva na originalnosti, jer njegova tiha strana obnaša cjelovitost i potom ne trpi niti zimu niti mrzlinu (hladnoću poput Vodenjaka uz koje je vezan kao i uz Ovnove, Blizance i Strijelce) niti snjegove, a niti patnju, već zove li se Karolina iznosi svoja životna uvjerenja vatreno i temperamentno, sasvim iskreno bez krzmanja, bez ograda, bez zadnjih misli. Slovo K nije samo stršeće slovo koje se čini siromašnim, ono je rezervoar života i duha i tijela. Ono daje, i pod opterećenjem, a kada nije opterećeno daje puno, nikad previše. Kotač sreće se okreće, njegova je maksima. Brzo se rotira u svom svijetu, stvaralački je nastrojeno, zbunjuje okolinu svojim tečnim izrazima, pismenošću, mudrošću i kvalitetom.

Naime, pogledate li ga pažljivo, slovo K mislim, primijetit ćete tri put V u njemu, tri puta lijevak, tri puta upijanje, na razini neba, na razini zemlje, na razini društva koje ga okružuje, ono sabire na sa tri strane, a s leđa mu nitko ništa ne može, osim hladnih znakova Jarca i Vodenjaka koji mu kičmu svijaju, a tu su i Strijelci, ali njih podnosi, no svakako s leđa nema utjecaja nitko, stoga upija i uči s tri strane, od anđela, od ljudi, od demona, ono obnaša tri spoznaje pa je skriveno plodno slovo, uvijek će primiti spoznaju, nikada se s njom složiti, jer je samo mora provariti, sažeti, o nečemu nešto naučiti, promišljati o spoznaji ne bi li je takvu, promišljenu vratio svijetu kroz iste te lijevke, dakle dolazimo do spoznaje da je to slovo iznimno sposobno, a ne samo kljasto, kržljavo, štrkljavo, ono je zapravo prepuno i ono nosi svašta, ono može biti i zlo, lijevak kojim upija iz figurativno rečeno pakla (Pluton), ono može biti i božanstvo ljubavi eros sam upija iz svemira (Jupiter), a može biti i otimač, jer upija od ljudi (Venera), ali ako spušta kroz lijevak među ljude onda daje nevjerojatne spoznaje, ono je um vrijedan i prevrijedan, ono je sušta inteligencija, ali može biti i vrag u ljudskom tijelu, obličje vuka, jarca, rogate životinje, označje ovnujske lešine, sup sam nad vrleti i pećina koja grije namjernike ili one nemoćne i posrnule (Jupiter i Sunce)), ono kao što vidite daje mnogo i daje sve od sebe.

Rotirajuće zna leđa okrenuti ljudima i što se time dobiva, zid šutnje, legne li na leđa prima iz svemira na tri lijevka, trostruka spoznaja, stoga je znanstvenik, prorok, adept, onaj koji daje, koji se naglo diže, ono je i sportaš, izuzetan sportaš, kao i slovo S uostalom. Sve što iznosi broj 1, broj 10, ali i broj 3 njemu je sretan broj. Slaže se rođenima u znaku Bika, Strijelca također ali i Raka. K je kljasto R, K prima iz svemira, poruke, mudrosti, utače u zemlju u ljude, ono je otvoreno za razliku od slova R. Još ponešto o slovu K, slovo K, to jest onaj koji ga obnaša na početku svojega imena ima problema s prilagođavanjem, potreban mu je period adaptacije. Svoje zamisli rušite sami, ali iste te zamisli iz beskonačja nesvjesnog iznova uporno vučete na svjetlo svijesti, osobito ako je slovo O na drugoj poziciji, odmah iza slova K. Ako je slovo R na drugoj poziciji dominirate ili vladate okolinom (dominacija). Ako je slovo I na drugoj poziciji (iza slova K) skloni ste savjetovanju drugih, ali i zanovijetanju. Obratiti pažnju na želudac, lagana hrana kroz cijeli život, pretjerivanja u okviru društvene potrošnje. 

  Korespondira se petim i jedanaestim poljem, astrološkim poljima dakako, dolazi do značaja u sedmom polju odnosa, trećem također u polju komunikacije i praktičnosti, ali više vladavine riječi, vrlo je komunikativno slovo, nije baš rječito, ali obnaša silu mudrosti ili silnu mudrost koju rado prenosi zajednici, malom krugu ljudi, onima koji ga žele slušati, ne nameće se, nije ljubopitljiv, nije zamorno slovo, onaj koji ga obnaša na početku svojega imena postojan je i dostojanstven, gord, bio malen ili velik stasom, on je uvijek ponizan ako se radi o zvijezdama, ali je velik radi li se o svjetovnim zadacima, pregalac, neimar, veliki radnik, pomaže drugima, ali ne trpi nerad, sporost, odustajanje, on izdržava sve i svašta, mnogo toga može podnijeti, silu ne moli, niti je daje, ali oštar je protivnik ustreba li.

Ljulja između lava i Vage, koji puta je Sunce ljudima, koji puta pravnik, onaj koji presuđuje. Često je u vezi s Vagama, ali i Lavovima, no s Lavovima je često u zavadi, teško se rješava njihove ispunjenosti, pa i nadmenosti, kako vele danas reći bahatosti, no nije samo to, Lavovi su im karmički određeni, pa su često njihovi voljeni, roditelji, otac ponajprije rođeni u tome vatrenome znaku, ili su pak vezani uz njihovu suprotnost Vodenjake. Oni koji obnašaju to slovo na početku imena vole osobite ljude, one kojima upravlja Uran ili im je Uran pojačan u astro karti. U strasnoj su vezi s Vodenjacima, ali isto tako ne traju dugo, jer strast mine ostanu samo svjetovne poteškoće, ali u dubini duše traju dugo. L je poput motike poljoprivrednog oruđa, voli se baviti zemljom, iako korespondira i s vatrom i sa zrakom, svakako je fluidno slovo, ujedno je i nosač, viličar, onaj koji se brine o psihičkim bolestima, dobro skrbi o onim pomaknutim, kojima je iz malog mozga kroz tanku membranu ili opnu cjelokupno znanje ovoga svijeta uteklo u misli i poremetilo sklad življenja kao jedinke, pa se mnogi pitaju koliko ih je u njima samima, e tu slovo L vlada, ono je doktor, medicinar, dobar psiholog, pedijatar, kirurg, psihijatar, nije otmičar tuđih misli, veselo se obraća i pomaknutima i zdravima i bolesnima, ono poštuje individualnost i ne dopušta dirati u vlastitu.

Izuzetno je zaljubljivo slovo, kraljevskog držanja, ali isto tako mudro drži do sebe i ne priznaje do kraja svoju zaljubljenost, voli biti obožavan, hedonista je na svjetovnoj razini, iznimne energije, veće glave, srednje visine, često rudlave kose, ili pak duge 'grive', voli biti naočit, očitovan u prostoru, predstavlja se skromno, ali zahtijeva punu pažnju, plijeni pozornicom zbivanja, često je glumac ili se bavi medijima. Kao motika on služi zemlji ali kroz stvaranje, ukazuje na iznimnu plodnost, ali ne slaže se sa zemljanim znacima, teško se snalazi sa tamnim Škorpionima, ali i sa iznimno posesivnim i praktičnim Bikovima. Ne trpi slovo V, a drago mu je slovo H, E mu je milo zbog sličnosti, žali što nema ljestve poput slova E pa da se penje pod zvijezde biti pjesnikom, iznimno se nadopunjava sa slovom F, jer slovo L daje slovu F onu prvu tako potrebnu ljestvicu za prvi korak.

Dakle slaže se s ljudima koji ta slova nose na početku imena. Slaže se i sa slovom T, ono mu služi poput kišobrana uz njega se osjeća sigurno, izmjenjuju pravne aspekte, mudruju zajedno, slovo L voli rođene u znaku Vage, s njima se najbolje nalazi, u mislima, riječima, akcijama. Jedno drugo prate u stopu. Istina više je svjetovno slovo, ali želi upijati znanje, no ponavljam svjetovno ga drži na zemlji i u zemaljskom uživa, često uredna vikendica, fina kola, stari namještaj mu je opsesija, zna i hoće s novcem. Ima i svoju suprotnost lijenost, voli da ga drugi dvore, da mu tepaju i tetoše ga, što više želi biti voljen u potpunosti, a kao negativan je izuzetno vatren i temperamentan dogodi li se prijevara, nađe li da ga partner/ica vara. Lako izlazi iz životnih kriza, brzo se izdiže iz mogućih ambisa. Čuvajte srce, emocije vas oslabljuju.
 Ovo je kombinacija postojanosti u djelovanju i prevrtljivosti, dvojbeno je slovo, ali i intelektualno, zašto? Zato što ima oštrinu u djelovanju na van, a iznutra je meko i povodljivo, nije stabilno kao što izgleda, pa ćete stoga s tim slovom na početku imena imati dosta problema s upornošću, stalnošću, postojanošću, radišnošću, ali s umovanjem i sumnjom nećete imati problema. Ovo je kombinacija Lava, Vage i Djevice, tj idemo redom, Lava, Djevice i Vage, jedna je postojani fiksni znak, druga je promjenjiva, analitična i praktična, ispunjena sumnjom, ali vrlo osviještena glede tijela i zdravlja i napokon Vaga kao kardinalni pokretački zračni znak.

Što obnaša ovo slovo, pa obnaša vatru, temperament, živčanost, zemlju, praktičnost i pasivnost, te zrak, pokretljivost i komunikativnost. Ako se dobro upotrebljava, može se napraviti svašta, raznorodni su poslovi koje može obavljati, od poljoprivrednika do notara ili pisara, ali i do liječnika opće prakse dakako, jer s ovom složenom situacijom postaje dobar dijagnostičar. Ovo je slovo podložno utjecajima sa strane, osobito ako se nađe u društvu autoritativnih osoba, Lavova primjerice, sa recimo Mjesecom u Djevici, te podznakom u Vagi. Slovo LJ može biti i snažno ako se koristi u analizama, vojnim doktrinama, u stvaranju, znanosti, ono može od običnog pučana postati, figurativno rečeno kraljicom ili kraljem. Dakako, oni koji obnašaju ovo ime na početku imena mogu čitati slovo L i slovo J, uporni u nastojanju pronaći sebe, bio bi prijevod ovoga slova, Djevice prednjače u ovoj kombinaciji, pa tako vi koji ga obnašate na početku imena borit ćete se cijeloga života s Djevicama ili njima sličnima, dakle s cjepidlakama, sitničavim ljudima, ili pak upornim znanstvenicima, onima koji silno dugo ostaju na istoj razini, svakako ste skloni analitičnim ljudima koji ako ne znaju formulu razrijedi i spoji mogu biti silno naporni u stalnoj analizi nekoga ili nečega. Otac ili majka su rođeni u znaku Riba ili Djevice, ali nije uvjet, no podsjećat će na te znake.

 Ribe, more, Ribe, vezanost uz Ribe, vezanost uz more, vezanost uz Neptun i sve ono što Neptun donosi, baš sve, iluziju, mayu, poeziju, priču, bajku, basnu, doskočicu, šalu, akciju, ali i tugu, iskonsku bol, onu koja sažima noću, koja trga, koja ne dopušta pokret, koja zaledi, koja od suza radi male ledene kuglice i one padaju li padaju i rasipaju se u stotine malih komadića šireći se prostorom kao riječ koju slovo M pronosi svijetom. M je u principu šutljiv, ali kada ima što god za izreći on priča, dakako ne on već osoba koja ga nosi kao prvo slovo svojega imena. Svakako je M slovo koje daje širinu koje je prostorno, koje je sklono dalekim putovanjima i duhom i tijelom.

Otac je često rođen u znaku Riba, svakako tu i Djevice imaju prste, problemi sa stopalima, hipofizom, štitnjačom, česti su problemi ovoga slova, a sve velikim djelom zbog stresa koji uredno skrivaju, skrivaju tugu, skrivaju jad, skrivaju bol, otvaraju se kroz smijeh i radost, ali je li ta radost uvijek radost, nije, samim tim uvode se u stres, ne opterećuju druge, ali! Uvijek taj ali, naime, to slovo daje osjećaj žrtve, sklonost kukanju, u fazama, momentima, s jeseni počnu žalopojke, ako ne riječima, onda iznutra, sjećanja na bolne trenutke nadiru i muče. Slovo M je i borbeno slovo, ono je spremnik znanja, ono podsjeća na raketu kako ga god okrenemo, dakle ono ima misiju pokrenuti se, pokrenuti druge, kako god, ono je V s dva štapa sa strane, znači voli rođene u znaku Bika, žali za njima, ljubi, poštuje, ali ima i jak ego, voli pobjedu (Victory), ali nesigurnost koji puta zaustavlja pred ciljem, pjevač je onaj koji ga ima na početku imena, svirac, lepršavi pjesnik, rječiti govornik.

M je duplo W, sakupljač vremena, strpljivi čekač, kišničar, nosač vode, vodeničar, skriveno poštuje osobite, Vodenjake cijeni zbog posebnosti, stoga će često biti u vezama s Ribama, Vodenjacima, pa i Ovnovima, a Djevice izbjegavati. Iako, Bik vodi igru, rođeni u znaku Bika zna sa slovom M. D i M, se vole, slovo D i slovo M, da bude jasnije. Slovo M je dupli šator, vigvam, što asocijacije govore, govore o kulturnom blagu koje nosi, o ekologiji, o poštivanju vrijednosti, o poštivanju sveg živog, bez odvajanja, bez segregacije, ono je milost, ono je pokretač, ono je strah u svojoj suštini protiv kojega se bori dugo, ali uspješno, jer oštro dočekuje nedaće, ne dopušta puno protiv sebe. Tko ga ne poznaje bolje da mu se ne približava.

Sakupljač, kao i slovo D, može sakupljati narodno blago, etno svojega naroda, može stvarati struju-studirati elektrotehniku, ali i glazbu, može svirati, slaže se sa Škorpionima, Ribama, Rakovima. Odličan je psiholog, psihijatar, dakako i astrolog. Nema površnosti u slovu M. Bit će još bez brige.

O imenu Marija: Pazi ovo, Marija - I JA - ukazivanje da postojiš, onome tko te ne vidi a trebao bi, RAM - mantra, MAR - marljivost, RAJ - vanzemaljsko stanje, livade vječnog blagostanja i konačnog susreta, JAR - jarost, i tako dalje


Ovo je slovo, kao i duplo W te M dualno, dvojbe, dvojbeno, gotovo uskogrudno, za razliku od M nije toliko plodno, oštro, ide na prvu, nije za otvorenu komunikaciju, nepopustljivo je to slovo. Škorpion otac, često, ili otac rođen u jesen, dakako nije uvjet, jer u životu ništa nije uvjet. Ovo je slovo koje poštuje slovo P, kao što slovo P poštuje slovo N. N se ponaša škorpionski, odrješito, temperamentno, ali je recimo od slova H drugačije po temperamentu, N je vodeno slovo, emotivno, vrućih emocija često upada u čudne situacije, ponekada i smiješne, nepoćudne, ili pak opasne, jer opasnost zapravo voli. Kloniti se ovom slovu droga i alkohola, opijata u cijelosti, jer gubi razum u tim situacijama, naime često je ugodan pri početku pijenja, ali nakon kratkog vremena postaje agresivan onaj koji obnaša to slovo na početku imena.

Nasljeđe je ovisnosti prisutno, pa i poistovjećivanja s roditeljem, ocem ponajprije. Često su ovisnosti povezane s neurotičnošću koju će suzbiti znanjem, učenjem o sebi. Izbjegavati je ljudima koji obnašaju ovo slovo na početku imena teške ljubavne veze, ili pak veze s onim partnerima koji nisu baš vjerni, s onima koji vole ljubavne trokute, iako je samo slovo sklono drugačijim seksualnim odnosima, sado mazo primjerice, ali nije uvjet, da ne biste sad skočili na voljene. Ovo slovo ima i kvalitete, radišno, dorađuje tuđe poslove, ako je čisto od opijata snalazi se u svim mogućim situacijama.

Valja pripaziti na prehranu, ne pazi, ne jede redovito, ne pazi na nutritivne vrijednosti prehrambenih proizvoda. Često je ili ekstremno pretilo ili je vretenaste građe, dakako ne samo slovo, već ljudi kojima je početno slovo imena 'N'. Slaže se sa slovom M, Ribe i Rakovi su mu mili i dragi, s njima nalazi zajednički jezik, ponajprije zbog izrazitih emotivnih stanja. Emotivna inteligencija je osobita, kao i u slova M i K. Pripaziti na prostatu.

 Slovo NJ je umekšana postojanost, emotivnost koja iziskuje i analitičnost, na fizičkom planu dolazi do zastoja, krene uporno ali odjednom staje, nesigurnost zauzima mjesto postojanosti. No, kroz pozitiv ovo slovo unosi snagu u ličnost, a mudrost vodi tu snagu, J koči oštrinu, ili bolje reći tupi noževitost slova N. Oslabljeno je to slovo, nije za borbu, ali je svakako za učitelja, profesora, pa i znanstvenika.

Ako naime ne završi više škole pati od manjka snage, manjka postojanosti, manjka mudrosti, jer se troši na obične životne radosti, koje su to obične životne radosti, pa recite sami, primjerice, hrana, piće, gledanje turskih ili inih sapunica, čitanje isključivo časopisa, ili pak beletristike koja mozak zapravo prazni, ne puni ga. Da biste više saznali o ovom slovu osvrnite se na slovo N i slovo J.

Omča, možda, prije bi to slovo bilo cjelovitost, kružnica, slovo O je moguće oblikovati u bilo koji geometrijski oblik, matematika, znanost, logika, osjećaj za druge, slovo koje nije spremno na kompromise, a opet s druge strane predstavlja svemir, ne spoznaju o svemiru, svemir sam po sebi. O je savršenstvo bez mana, tek je na fizičkoj razini omča, jer onaj koji nije spreman na razum i logiku stavlja si omču oko vrata. O i M su u sukobu, baš zbog razuma i emocija, M i N su emotivna slova, O je razumsko, O se ne slaže s emotivnim pristupom životu i djelovanju, ono pledira na razumsku akciju, otvoren pristup stvarima, situacijama, zbivanjima.

O je poput Škorpiona koje u sebi sadrži sve elemente i kvalitete, ima njegovu snagu, ali ne i emociju, slovo O ima emociju Jarca ili Vodenjaka, često su problemi s Jarcima, jer su slični, ma u kojem znaku rođeni, slični su Jarcima i Vodenjacima i s njima se teško slažu, gotovo su u zavadi, ali ipak u dubini duše ti im znaci puno znače. Gordi su oni koji obnašaju slovo O na početku svojega imena, dostojanstveni, plemićka držanja, kulturni po vokaciji, ne treba im škola za kulturan odnos. Sabrana su djela oni kojima slovo O vodi ime. O asocira na univerzalnu ljubav, ne snalazi se u monogamnim zajednicama, nije osobito seksualno, ali je blisko tantri, koristi seks za duhovno uzdizanje, a ne samo za jednokratni doživljaj.

Ono, slovo O je univerzum, vladar mnogih u okružju, možda zato osjeća odbijanje zajednice, zbog uzvišenosti koja ga nosi kroz život. Za slovo je uputno završiti što više škole, jer time dokazuje svoje ja, a ujedno daje puno zajednici. Slovo 'O' asocira na nulu '0', nula je krug kao i slovo 'O' i nije teško iznaći njihove sličnosti. Oba su istraživači, ne libe se najgorih poslova, a niti ih baš neki strah ne obilazi. Istraživači, putnici, znanstvenici, doktori nauka, oni koji probijaju put, poput Ovna, poput prirodnog prvog polja, a opet završava s Ribom, 12 polje mu nije strano, zbog čega, zašto, pa zato što obnaša cijeli krug. Pozdrav, kada mi opet nešto padne na pamet dopunit ću slovo O. Oni pod vlašću slova skloni su debljanju ali i bildanju, oprez u poznim godinama, stvara se prošireno srce, izbjegavati takozvane pivske trbušćiće.

 Plodnost u mislima, šturo na fizičkoj razini, izuzetno duhovno slovo, ne prima puno iz svemira, od viših inteligencija, iznosi svoja stajališta stečena tijekom godina, ili tijekom vremena. Svjesno je protočnosti vremena, ali ipak ne prima savjete. Ovo je vrlo nemirno i lako zapaljivo, točnije eksplozivno slovo. Reagira na prvu, ima formaciju Marsa, slično Ovnu i Škorpionu, otac je na rubu agresije, uvijek impulzivan, svakako autoritativan. Majka je kućanica, istina može raditi bez problema na svim poslovima, ali je krhka i mirna ženica koja trpi autoritarnost oca osobe koja obnaša slovo P na početku imena.

No, svakako je dometnuti da je otac osobe koja obnaša slovo P na početku svojega imena visoko vrijedna i poslovna, pače poduzetna osoba, ali unutar četiri zida poput generala, sve je po pravilima službe, ili bolje rečeno po pravilima srdžbe. Da srdžba je generalno funkcionalna u tom slovu, stoga su službe poput vojske, policije, zaštitara i tako dalje vezano uz borbenost odličan odabir, ali svakako ta osoba mora proći tretman protiv zapaljivosti, naime reakcija je uvijek na prvu, svađe su konstanta. Slovo 'd' odlično funkcionira uz slovo 'p', to je dobar spoj, dakako radi se o malim slovima, jednostavno u zajednici daju nevjerojatnu plodnost, u zajednici ne reagiraju na provokacije drugih iz okružja, izvjesno je da je slovo P prihvatljivo i velikom slovu B, primjerice Petar Borovec, prvo slovo prezimena 'B' dodaje fizičku snagu i poduzetnost slovu 'P'. No vratimo se na početak, plodnost u mislima, ne govori u dobroj realizaciji na fizičkoj razini, sva ta inteligencija, pa i emotivna koju obnaša slovo 'P', nije funkcionalna na fizičkoj razini, zašto?

Mora imati podršku, podrška je bitna stavka slovu P, naime, ono je visoko vrijedno duhovno slovo, iznimne srditosti, hajmo reći živčanosti i to ga sprječava u očitovanju, pučki rečeno vlastite pameti, pa i mudrosti. P, B, D, R i O su slova koja se poštuju, plodna slova, B je osobito plodno, O iznimno plodno, D također briljira u plodnosti, poduzetno je skroz, R je oštro i bezobrazno slovo koje vuče tanku liniju strasti u ljubavima. Vratimo se slovu P, što ono donosi, svakako ljutnju, živčanost i bezobrazno ponašanje, ali iza toga se skriva emotivnost, mudrost, pa i određena melankolija koja je vezama uz teško djetinjstvo uz autoritarna oca i majku žrtvu koju poštuje iznad svega. Braća i sestre, hmmm, s njima teško odrasta ali ih voli i održava ih snažnima, daje im silu energije, jer ju posjeduje, hrpu, mnogo, pogolemo energije koju teško plasira, ili pak očituje u važne ili bitne stvari.

Škorpioni i Ovnovi su mu problem, ali i strast, shodno tomu bitne su i opozicije ovih znakova, Bikovi i Vage, Vage iznimno cijeni, jer kao seksualno slovo uživa u njihovoj rječitosti, naime slovo P osim fizičkog voli i mentalni podražaja. Paziti na žlijezde u tijelu, jajnike u žena, svakako i donji abdomen, te mošnje u muškaraca, kloniti se uskih hlača, ili pak neadekvatnog rublja, svakako im je nositi tkzv. bokserice. Dakako glava i zubi su problem u osoba koje slovo P obnašaju na početku svojega imena. Kvaliteta je brzina i skrbnost, kao i laki prijenos znanja na druge. Ovo slovo može sve, ali isto se tako može i lako upropastiti. Čuvati se brzine.

 Slovo Q je zanimljivo, ima repić, bez repića ne funkcionira, treba mu netko da ga tetoši, liči na mačku, stoga mu kineske godine mačke ili zeca fest odgovaraju, a to je recimo iduća, 2011 godina. Isto tako to slovo ima sidro, ne može odlebdjeti poput slova 'O', slovo je poput balona, a slovo Q je više balon s ljudskom posadom koje može lebdjeti, ali dopušta upravljanje, što slovo O ne dopušta.

Pojačano obraća pažnju na vanjsku ljepotu, želi se dopasti okružju, ne smetaju ga provokacije, ali u roditelje ne dopušta dirati. Vage, Jarci i Vodenjaci su vrlo bliski tom slovu. Svakako podsjeća i na zmaja, ali na onog koji te neće pojesti, figurativno rečeno. Na što navodi asocijacija na zmaja, pa na Škorpione, na Urana u Škorpionu, na osobitu osobu koja može dati sve, ali može repom i sve razoriti.

Slova O, Q i G se poštuju, a nešto manje vole se sa slovima C i U. Plodna su to slova, no zamijetiti je da je Q osobito, zbog toga što nalikuje na spermij, ili pak žabu, punoglavca prije. Dakako to sve podsjeća na priču o princu i žabi, svakako vam to može zvučati smiješno, ali nije, ako se malo zadubite u to slovo. Što treba žabi poljubac princeze da bi princ postala, stoga je ovo slovo vrlo pismeno, ispušta kroz repić mnoštvo riječi, sintaksa mu je cijenjena, rado se bavi lingvistikom, jezicima ponajprije. Barata riječima, naime lako pretače duhovno i mudro u riječ priprostu puku, pastvi koja će ga slijediti. Problemi ovoga slova proizlaze od roditelja rođenog u znaku Riba.

Zora rudi dan se budi, slovo R sja jutrom, suton ga boli, svitanje ga uzdiže, zaljubljeno je ovo slovo u ljude, silno ih grije, ljubav im daje, grli sve i svakoga, slovo R je vrhunac sreće, ono je predano drugima, ali skrivene su u njemu sebičnost i egocentričnost. Vezan je uz Lavove, Ovnove, ne voli Vage, ali ih može podnijeti u poslovnoj sferi. Brojke 1 i 2 sklone su ovome slovu, ono trpi i yin i yang, ono je dakako sasvim yang slovo, žestoko i probitačno, ali po svojoj ljubavi, po vokaciji, srdačnosti i ljubavi prema djeci, slabijima zapravo ono je i majka, otac i majka, iako ga slovo Q zamjenjuje i pomaže u skrbnosti, pomaganju dakle drugima. R je otac, Q je majka, R je Sunce, Q je Mjesec, dakako tu se skriva slovo K koje također pripada majčinskim instinktima.

Slovo R je zatvoreno, ono nosi sabranu mudrost i ne želi pametovanja, ne sluša savjete, rado ih daje, ali ih ne prima, eto zato je to slovo neki puta sebično, dakako ne samo slovo, već onaj koji ga obnaša na početku imena. Slovo R, ono je poput P s nogicom, treba mu štap ne bi li izdržao breme mudrosti, glava mu je teška, ne snalazi se koji puta, treba mu suprotnik ne bi li podijelio misli, razdijelio, analizirao, treba mu netko sa slovom I ili J, treba mu analitičar, ali ono to radi tajno, ne želi pokazati da mu treba podrška, pomoć, suport u promišljanju vlastitih spoznaja, mudrosti, misli samih. Ono jest duhovno, ono jest dano dijeliti pamet mnoštvu, ali treba ukloniti Ego, treba poraditi na poniznosti koju isto tako obnaša, ali teško je rabi, koristi, Ego mu je jak, drzak je, radije u sukobu nego povinovat se tuđim željama. To slovo kako god okrenemo grije, oneo sadrži pola slova O, pola spoznaje, ne treba mu cijela, stoga podnosi one koje nosi slovo O, podnosi one koji nose slovo I, pa i J, ono je sklono osobama koje nose slovo K, a slovo P mu je rođak zapravo, lebdeći rođak, P je u zraku vatreno i temperamentno kroči svijetom, R je uzemljen s dvije noge, ne da se poletjeti iako je vatreno i temperamentno slovo, kadikad silno furiozno, brzo, snalazi se i sa slovom T koje ga uči spuštanju iz Ego visina. No svakako je bitna stavka Lav, sukob i ljubav s Lavovima, iako ono voli cijeli krug zodijaka, svih 12 znakova. Jarci, Vodenjaci i Ribe nisu mu skloni znakovi.

Slaže se sa brojem 11 i 19, 1 i 2, 28 također, ali s 29 se ne slaže, ne trpi broj 29, a teško podnosi i broj 7, ali nekako se na slaže niti s Neptunom koji predstavlja iluziju, mrak, tamu, loše svjetlo, skrivanje, tajne, a R je tomu suprotnost, e zato mu nekako Ribe nisu sklone, jer im svijetli u tami koju Ribe vole više od jarke svjetlosti. Kombinacija slova L i R, ili R i L je jako dobra kombinacija, primjerice Lordan, Lovro, Loredana. Čuvati krvožilini sistem, izbjegavati konzumiranje nikotina.

Slovo S je yin slovo, meko, podatno, poput slova C, O, U, ono je nježno, astralno, ono, slovo S unosi u nove svjetove, ljubi i ljubljeno je, ne samo slovo već ono biće koje ga obnaša. Slovo S je smjerna akcija, putenost, vrlo privlačno, ljubavno slovo, ne odaje agresiju, trpi, srdačno je, osobito u iskazivanju nježnosti. Nije poput slova Z kojemu na neki način liči oštro i noževito, već je blago i svrhovito. Pod vladavinom je broja 14, ali i broja 5, stoga Z vlada slovom S, ono mu je nesklono, ali sluša, ono je za slovo Z masohista, stoga je onome koji obnaša slovo S na početku imena izbjegavati one koje nosi slovo Z, jer njihovu tišinu remeti oštrina slova Z. Roditelji onih sa slovom S na početku imena su često Strijelci, osobito otac, ili su pak roditelji 'lutalice', istraživači, oni koji proniču u duhovno i to, duhovno ostavljaju djeci u nasljeđe, ne daju roditelji bez razloga i potrebe ime Samir, Siniša, Slaven, Svestislav, ta imena primjerice uče druge ljubavi, duhovnosti, često su pravnici, često su vezani uz religije, religijske nauke, rade u bogoslovijama, odvjetničkim uredima, masa ih je u astrologiji, numerologiji, često su samotnjaci, osobe koje bježe u šume, odvajaju se od drugih ne bi li spoznali još ponešto, proširili duhovno znanje roditelja, ali ne samo njih već i djedova za koje su iznimno vezani, iako poštuju i ženski dio obitelji ili porodice.

Roditelji ne moraju biti Strijelci, ali su često vezani uz znak Strijelca na bilo koji način. Strijelci, rođeni u tome znaku su ima i bol i patnja i ljubav i stradanje i sreća, iznimno su vezani uz taj znak, a posljedično tomu i uz Blizance, koji su pak silno vezani uz slovo Z. Često slovo S ulazi u dubioze, nesvrhovite svjetovne veze, gubi se u svjetovnim zadacima ne nalazi razloga običnim dnevnim zadacima, nije sklono životnim grubostima, izbjegava sukobe iako se zna obraniti, fluidno je, ali više vezano uz vatru, uz prostore, prostori zanimaju one koji obnašaju na početku imena slovo S. Šutnja i prostori, ne voli dominantno slovo V, ali se slaže sa U. Slovo S, slovo V vidi kao opasnost, jer potpada pod njegov utjecaj, teško se izvlači iz kandži snažnih i jakih osoba, jer je nježno, jer je posebno, jer voli sve oko sebe, ono je vezano uz univerzalnu ljubav. Slovo S je također pastir koji vodi svoje stado k spoznaji, ali može i pogriješiti, jer je ujedno i zmijsko slovo, i opet asocira na Škorpiona, koji se kao znak pojavljuje u mnogih slova, potiho, kao negativna energija, slovo S nosi i dobro i zlo, istom je kao i neka druga slova skelar, zvonar sutona i svitanja, ono koje jaše srednjom stazom poznajući i dobro i loše, i demone i anđele.

Slovo S kao zmijsko slovo asocira i na kundalini silu, Tantru, seksualnu silu, stoga ga razotkriva kao seksualno slovo, ali to ne koristi u negativne svrhe. Slovo S skriva snagu, ali skriva i dualnost u sebi, dvojbe recimo postoji li bog iako ga štuje, ono sumnja i sumnjiči, ono istražuje, ono shvaća da ništa nije uvjetovano, da je sve promjenjivo. Sve ovo shvatite uvjetno, jer ništa nije konačno dobri ljudi. Slovo S je iznimno muzikalno slovo.

Eto i primjer imena Svjetlana: Svet=svijet; Svjetlana=lane; nela; sv(ij)e(s)t; ana; anale; vet=engl. mokro, suzno, asocijacija na tugu kišu, sjećanja, ljepotu davnih odnosa, ili manje davnih; tane=metak, brzina, hitrost, riječ prije razuma i tako dalje. Svjetlana je kako ime samo po sebi govori svjetlost, lan je tkanina, znači širok je dijapazon stvaralačkih sposobnosti imena Svjetlana. Svjetlana svjetlost unosi u svoju obitelj, obitelj za razliku od toga imena u ime Svjetlana unosi mrak, ali ne zbog drskosti već da ga rasvijetli, pa zato i dobiva osim tuge koju nosi u sebi i puno ljubavi.

Ovo slovo voli kombinaciju Strijelca i Bika, Šimun recimo, k tomu nešto emotivnog Raka. No svakako su roditelji vezani uz Bika i Strijelca, no nije uvjet. Kundalini, zmijolika sila djeluje kao i kod slova S, ali lijevak u njega obilato utače mudrost koja klizi kroz zavoje slova S lagano, sasvim polako, ali ne utače se u zemlju, ne gubi se, ona se stalno obnavlja, pa tako slovo Š ima obnovljivu energiju, kao i slovo S, ali velim mudrost je u slovu Š pojačana lijevkom, malim slovom V, čitati slovo S i slovo V i povežite te dvije pozicije. Slovo Š je vrlo blisko Škorpionima i sa Škorpionima, a često je i u nekoj korelaciji s njima. Škorpioni su ima otca, majka ili djed.
Blizanci su im slaba strana, onima kojima je Š na početku imena, slaba strana, vole njihovo zanovijetanje, podbadanje, njihov humor, vole rječitost,. Brbljavost zapravo Blizanaca, točnije onih koji su u tom znaku rođeni, dakle potpada po utjecaj proljetnih znakova, osobito Blizanaca, potom Bikova, a za vladavine Raka opušteno uživa. Paziti na mokračni mjehur i prostatu, grlo je često u kvaru.


 T je ravnovjesje između svjesnog i nesvjesnog, između skrivenog i otvorenog, vrlo mudro balansira između dvije sukobljene strane. Ravnoteža je i između dviju vrijednosti, dviju premisa, između emocija i materijalnog. Ono je sudac između dvije sukobljene strane, često između oca i sina, između braće i sestara. Slovo T je uravnoteženo slovo, spoj dva obrnuta slova L, slaže se sa slovom L. Slova T i L silno se služe i slažu…, Tijuana i Laredo, obožavaju se. Slovo L je brat slova T, njegovo jedinstvo, snaga potpora, kao što je slovu L slovo T kišobran od kiselih kiša, od nereda, od uzbune u glavi, od neljudi, od zla. Pridružuju se i slova E i slovo F, blizu je i slovo I. S kim se onda slaže slovo T?

Slaže se s Vagama, ali s njima ima problema, rođeni u tome znaku su im na neki način karmički određeni, i više je s Vagama problema no ljepote odnosa. Slaže se slovo T i s Lavovima, dobro se slaže, ali bude li otac Lav, a Majka Vaga bit će u poddominantnom položaju. Osoba sa slovom T na početku imena ili njegovom sredinom bit će lak plijen, roditelji će vršiti svoje želje, a Tamara, recimo, to će odrađivati bez pogovora, kako roditelji kažu. U dobrom su odnosu sa Škorpionima, u strasti s Ovnovima, ali samo u strasti, kad strast mine rastaju se u pogubnim svađama, teške riječi padaju.

Snalaze se i sa Vodenjacima, dobri su i s Jarcima, ali samo u poslu. Jarci šute i vode poslove, osoba sa slovom T na početku imena priča, razglaba, bavi se pravnim poslovima. Dakle, slovo T se prije svega bavi pravnim poslovima, trgovački sudovi, sudovi općenito, odvjetnički uredi, često se snalaze u kriminalistici. Veliki su zavodnici, a ne završe li neke škole, ne uče li, ostaju li na, hajmo reći osnovnoj školi postaju spletkari. Spletkari, samo takvi, snalaze se u mutnim vodama, vrlo elokventni ne daju do sebe, riječima zavode, lako nalaze žrtve i vrlo su materijalni, a osobito cijene osobe sa slovom I na početku imena.

U prijateljstvu su zapravo sa slovima Y, I i J (Yavier, Ivan, Jagoda), sa slovom Q, K nisu baš u slozi. Teško se snalaze u odnosu s Rakovima, Ovnovima, još teže s onima kojima je H na početku imena, Hrvoje im radi paniku u životu, dvoje u odnosu s onima koji obnašaju Z i Ž na početku imena, ne prepoznaju ih, jer su to dosta dvojbena slova, ponašaju se strogo, odrješito i određeno, ali ipak to nisu… i tada Tatjana ima problema s Hrvojem ili Xavierom, primjerice dakako. Oni sa slovom D na početku imena znače im puno, ako ne i najviše, ali ih isto kao suprotni spol sa slovom T uvode u zabludu, problem, nemir, pa i živčanost, s njima nikako na zelenu granu, naime slovo T voli poštapalicu „bolje vrabac u ruci nego golub na grani“.

Svakako je slovo T poput vage, ono važe, ono održava ravnotežu, ono daje snagu i jednom i drugom prijatelju, ono je često 'sudac', često posreduje između dvije vatre, gasi požar nervoze među ljudima, a osobito prijatelja, jer slovo T jest prijatelj, veliki prijatelj, ali nije borac, ono je borac u pravu i kroz pravo, kroz ekonomiju, crpi iz zemlje,. Vezan uz zemlju, uzemljen poput slova I ne pušta znanje otjecati, ono zadržava znanje i akumulira ga, pa je sposoban onaj koji obnaša to slovo i za marketing, medije, ekonomiju, vrlo sposobno slovo, pa je uz slova L, O i I jedno od kvalitetnijih u slovariju (abecedarij). Ono što T čini je prihvaćanje savjeta, ono savjete sasluša, o njima promišlja i tada ih plasira, realizira, ne gubi smjer do cilja, vrlo je trezveno slovo, za razliku od Z, koje to nije. Slovo T je uz H i X, blizanačko, jer je dualno, dvostruko, dva puta L obrnuto primjerice, stoga je slovo T vrlo dobro u diplomaciji, kao i H, uostalom pa i X (Xavier), taktičar je svaki onaj koji obnaša to slovo na početku ili ga nosi poput jedra sredinom svojega imena. Najbolje se slaže s Vodenjacima, ali i onima kojima su slova Đ, DZ, i C dominantna slova, ali ti su odnosi na razini boljeg poznanstva.

Slovo H, iako je problematično slovu T, strasno ljubi slovo T, slovo T uzvraća, Tina i Hrvoje će se dugo voljeti, ali i mnogo svađati. Skratimo, Lavovi su im bitni, Vage vole, ali su im problem jer ne znaju što bi same sa sobom, a osobito ako su rođene u znaku Vage. Otac često Vaga ili Lav, posljedično tomu, Ovan ili Vodenjak, ali ne često. Djevice se često objave u toj kombinaciji. Dobri su im prijatelji i razumiju se sa Strijelcima. Bit će još. Malo o jednom imenu. Ime Tanja je skraćeno od Tatjana, Tanja=tanja, mršavija, manje krupna, sitnija, dakako pripada slovu T, koje liči na Torov čekić, pa valja iščitati na netu što Torov čekić predstavlja. Slovo T također podsjeća na poljoprivredno oruđe, pijuk ili pak čekić, kao što su to slovo L (motika) i slovo E (grablje). Slovo T je i klatno ure pa podsjeća na protok vremena, čini se njegovim vladarom, pa se stoga vezuje uz Saturn i Uran, kao i uz njihove znakove Jarca i Vodenjaka.


 Slovo koje prima, strogo žensko slovo, u vezi je sa slovom D, plodna su to slova, ženska slova, yin, pasivna, popušta slovo U do jedne granice a onda se poput Jarca okomi na napadač ili suprotnika i ne dopušta više niti riječ. Ono je sklono slovu I, slovu T, slovu V. Vezano je uz zemlju, posudu, ono prima, dok slovo I pruža, daje, slovo I direktno iz visina nedosezivih utače u slovo U, ljubav, spoznaju, mudrost, duhovne aktivnosti. Slovo U sabire, ono je sabirni centar, ono prima direktno s neba, kao što C prima ravno iz društva, poruke želje, pozdrave.

Oni kojima je slovo U na početku imena mudraci su, šutljivi ljudi, pa i psi koji imaju U na početku imena su šutljivi, ali opasni, napadaju, osobito ženke. Slovo U je nedovršeno O, nije cjelovito, ono se puni dok se ne izlije, pa je njegova maksima vezana uz „na pola punu ili na pola praznu čašu“, svakako se preko njegova ruba sve prelijeva, pa je to slovo vezano uz rijeke i jezera, pa i mora, ono je udolina svih želja, akter mnogih događanja ispod vode, tajnovitih događanja.

Odlični su plivači oni koji obnašaju slovo U, vole vodu, ali od vode, paradoksa li, strahuju, boje se utapanja, ne vjeruju vodi, ne vjeruju zraku, vjeruju samo sebi, stoga se grade nevježama, ne razumiju kao ništa, gotovo su autistični u svojim odnosima, ne vjeruju, prepuni su znanja i spoznaja pa se teško odlučuju za odvajanja od matice, od obale od partnera, od djece, do svega do čega im je stalo. Oni isto tako upijaju sve oko sebe, naprosto osvajaju, prisvajaju, osvajači su tuđih srca osobito ljepši spol, recimo Uma, Ute. Podsjeća slovo U na um jer je sakupljačko slovo, kao i um, podsjeća i na misli, vezano je uz slovo M, voli slovo M, snalazi se sa slovima D i B, ali s drugima teže.

Otac je često saturnov tip, autoritet, kojemu je teško bilo što reći, roditelji su općenito autoritativni, gledamo li po znacima, Jaraca je česta kombinacija, s kojom U ima problema, pa i vodenjaci su tu u igri, ne trpi Blizance, a niti one sa slovom S na početku imena, dočim već one sa slovom Š podnose, i to malo više. Onih sa slovom Z i Ž na početku imena plaše se oni kojima je U vodič. Iako i slovo U možemo predstaviti mudrim slovom, često zbog depresije ili apatije izlijeva znanje, poput mlijeka iz prepune kante, izlijeva nemarno, ili nehotice od tuge, ono je pjesničko slovo, jer u njemu je mnogo zaboravljenih riječi, ono daje puno, vezuje se uz slovo V, K i X, poštuje ta slova koja su njegove oštre inačice. Slovo U je hedonist, ali ima mjeru, boji se postat će poput slova O cjelovito, drži se stoga zadanih vrijednosti i pazi na sebe, iako se kao i slovo V često opusti uz dobro piće, birano piće, a voli i birana jela.


Slovo V je kao i slovo Z, kaljeno na visokim temperaturama i radničkom rukom iskovano u oštro slovo koje poput lijevka sakuplja mudrost i direktno je utače u zemlju, u ljude, u živa bića. Ono je slovo A bez ljestvice obrnuto okrenuto, ono je učitelj, ono je poput isposnika koji seže u nebo uporno u nastojanju dosegnuti što više sfere, upiti iz njih što više saznanja, predati ga drugome. V je samozatajno slovo kao i slovo U, to su ista slova kovana iz istog željeza, jedno je probitačno drugo nije, V je probitačno, U nije, U je poput orahove ljuske koja se njiše na pučini, a V ne ide u vodu, jer zna da tone, ne ide na meka tla, jer zna da će ga tl povući, U se prepušta, V ne, V traga za čvrstim postoljem, za čvrstom zemljom, ono želi stabilnost, ali se istom voli i oslanjati, ono je skriveno u slovu M, stoga je često s Ribama u društvu, s onima koji žive kraj mora, rijeka ili jezera, ono je kraj onih koji poznaju nemir, koji znaju što je nevera, oluja ili uragan, koji znaju naći sklonište, V skuplja znanje ali i traži sklonište koje mu daju opisani.

V slovo je naoko oštro i hrabro i jest na riječima, voli dobru kapljicu, dorečena, kvalitetna vina, ne voli splačine, ono uživa, ono je hedonist, baš hedonist. Često je u zavadi samo sa sobom osobito ako je rođen u znaku Bika, ne slovo V, već onaj koji obnaša to slovo imenom, osobito na njegovu početku. Hedonista, kroz negativ izjelica, sličan je slovu Z po tomu, bez greške mogu izaći zajedno, slovo Z, V i M i bit će dernek, opasan dernek, jer koji puta nemaju mjeru. Slovo V je više-manje postojano, ima mana, ali je postojano, i ono dvoji na koju bi stranu, kao H, T, X i A, ali snalazi se umom, oštro se zabada figurativno rečeno u zemlju i stoji dok ne prođe nevolja. Otac često rođen u znaku Bika, ali nije uvjet, ali moguće i u znaku Jarca, ili pak Vodenjaka, također su mu roditelji autoritativni ako nisu ogrezli u ovisnosti kao i slovu U.

Ne voli letove avionom, niti brodom, željeznica je njegovo prijevozno sredstvo, voli šume i prirodu, slaže se sa slovom K, X, A, osobito mu je drago slovo M, ali je posebno u ljubavi sa Strijelcima, a strast ide na Škorpione. No, sa Škorpionima jest u strasti, ali i u zavadi, veza završava loše, raskidom, velika ljubav i nagli pad, ako kod Ovnova i Vaga. Slaže se potiho sa slovima S i Š, s njima šuška, šuruje, vodi tajne razgovore, često je pod utjecajem onih kojima je slovo Š na početku imena, ili je općenito Š naglašeno.


 Dupli lijevak, funkcionira poput blizanaca. Ovo je slovo prepuno dvojbi, dva koraka naprijed jedan nazad. Ali izgleda moćno, obrnuto M, skriveno slovo, također prepuno tajni. Ono je simbol snage volje i upornosti, ono ne dopušta padove, ono se održava i na vodi, ono je poput katamarana, snažno na vodi, zemlji i zraku, ono je aktivno slovo, dvostruko rječito, pravo blizanačko slovo koje zna riječima i umom voditi igru,. Kockar je, igra na sreću, ali često dobiva, ako se ne prpušta opijanju, s dav lijevka može puno podnijeti stoga i rano završi na liječenju. Slovo U podnosi puno, slovo V manje, a slovo W nikako, iako misli da može, može u mladosti,a li poslije 40-e godine života tone zajedno s uspjesima. Paziti je slovu W na hranu također jer su mu žuč i jetra osjetljiva područja.


 Slova X, Y i V su skupljači, ili sakupljači, to je i slovo J na zemaljskoj ravni, ono sabire narodno blago, pa se slaže sa slovom D, zajedno su plodnost i širenje prepoznatog kao blaga. No vratimo se slovu X, ono je sa svih strana isto, djeluje vrlo stabilno, nitko mu ništa ne može, premetaljkom postaje svako slovo, osim oblih, s oblim slovima je stoga u zavadi, osim sa slovom J, to slovo poštuje jer ono bistrinu slova X, prebacuje na zemaljsku ravan i upoznaje narode s njegovim spoznajama, J je kao i Y, kao i I, pustinjačko slovo, vjerni tragač za istinama, samo što slovo I ne čuva ništa niti mu išta treba, ono je isposnik, X i Y nisu isposnici oni imaju vrijedna blaga dobivena nasljeđem.

Slovo I mora samo skrbiti, boriti se. X se premetanje pretvara u I, kameleonsko slovo, postaje križem, oznakom kršćanstva, ali i simbolom sunca, no svakako je i dobar liječnik, terapeut, mnogo toga zapravo slovo X može biti ili postati, ono je skromni šetač, skromni sakupljač, ali kada predoči nešto to nije malo, to je zaista veliko bogatstvo, riječi, pjesama, narodnog blaga, ne tiče se dragulja, briljanata niti materijalnih vrijednosti tog tipa. Ono je kočija sa sedam nogu, pokretač, pognut će leđa za druge, šutjet će, neće se gibati pravocrtno, svako će malo nekamo zalutati, povesti vjerne prijatelje i namjernike u potrazi za nečim višim i vrednijim od materijalnih bogatstava. Ono je kristalno jasan znak zabrane, često ćete ga vidjeti kao zabranu, u obliku andrijinog križa recimo na prelasku pruge.

Oni pod slovom X širokih su ramena, trupa, glave veće od prosjeka, velikih ušiju, ali uskoga struka, no bokovi mu nisu kao u slova Y, bokovi su mu široki, debelo je to slovo, sklono zapravo debljanju, a ne bi trebalo biti jer ne podnosi, suženja su na bazi četvrte čakre, životna sila teško protiče, teško se prožimaju duhovna i zemaljska, uska protočnost zahtjeva umjerenost.

Slovo X, poput X zraka iz svoje središnje točke zrači na sve strane, zrakasto slovo s mnogi pipaca, vrlo stabilno, čvrsto utaknuto u sve sfere, i gore i dolje. Slovo X se potiho vezuje uz znak Bika, pa će često imati odnose s tim znakom, odnose bilo koje prirode, ali mahom tajne, svakako su oni pod upravom slova X tajnoviti, iznimno rječiti, ali ne govore previše. Zabrana koju simbolizira X asocira na tajne, a tajne povlače za sobom zanimanje, interes, tamo gdje X prođe ostaju upitnici, zanima ljude što misle oni koji obnašaju to ime početkom imena. Zdravstveni problem su zubi.


Slaže se slovo J sa slovima I i Y, srodno je sa slovom Y, ali razlikuju se u sakupljanju znanja, materijalnih vrijednosti, slovo Y je skupljač duhovnog blaga, ili pak etno blaga određenog naroda, ujedno je i snažno slovo koje grmi moćima. Y se slaže sa slovom X, slovo Y je njegova gornja polovina, bajka, nešto što ukazuje, na nešto opominje, ono podiže dva prsta u zrak, ali pri tom stoji ukopan u mjesto sastoji se od slova I i slova V, sakuplja kao i slovo X, ali X široko stoji, stabilno je, ne reagira na vjetrove oluje, ne baca se zaludu za nekim ili nečim, ono je stabilno, opominje, a slovo Y, ono se ljulja na vjetru, ono podnosi spoznaju, mudrost, jer je sakupljač, ali ipak savija se to biće slova Y, ne podnosi težinu sagiba se i odbacuje pri velikim duševnim, tjelesnim ili duhovnim teretima.

Oslanjati se na slovo X, koje u nekih naroda predstavlja H, što je i istina, samo što je slovo H rašireno i stabilno, voli rekli smo slovo L, snalazi se čuva, X i Y ne čuvaju, Y je uzemljenje, bavi se elektrikom, ali i aktivnostima vezanim uz elektroniku. Iznimni su stručnjaci za kompjutore, oni kojima je slovo Y na početku imena. Ne dopuštaju grešku u sustavu, naime drže kompletne poslovne sustave, umrežavaju sustave, šire poslove mrežama, internetom, tu su jaki, poznaju materiju, ali, slovo X im tu pomaže, jer je dvostruko uzemljeno, ono giba, trči, uvijek ispred svojega vremena. Y je slovo pravde, duhovne prije svega, teško se snalazi s Djevicama, Djevice su mu karma, ali i rođeni u znaku Bika, a teško se nosi s izrazito mršavim osobama, ono je stabilno dok ga slušaju, ali čim drugi počnu zvjerati uokolo, slovo Y poludi, ono počinje prijetiti, ne silom, već oduzimanjem znanja kojim je ispunjeno, ono je i čuvar vode, što je jako bitno za budućnost, objavit će se jednom netko s tim slovom, netko tko će čuvati vodu, resurse pitke vode, s kojom je povezan, sakupljač je kišnice a marljivo istražuje i zemlju, i crpi vodu iz podzemlja, ali mora pretakati, ne može dugo težinu nositi, dakle poput cisterne je slovo Y, ono pretače, stoga voli i Vodenjake, ne zbog spomena vode, već zato što su oni u nekim simbolikama vodonoše.

Slovo T mu je simpatično i voli razgovarati s tim ljudima, s onima kojima je T na početku imena, slovo Y izgleda kao izvitopereni kišobran, izvijeno slovo T, pa mu i zavidi pomalo na estetici, slovo T je estetsko slovo, lijepo, uravnoteženo, prima i s jedne i s druge strane, pod svoju kapu, i ranjene i bolne i nemoćne i sretne slovo T prima, ono je pravnik, slovo Y može biti pravnikom, ali zemaljska mu dobra ne znače puno pa lepršaju zrakom, dočim slovo T sve to zaustavlja i vraća materijalno na svoje mjesto i zbori, bez toga se ne živi, mora se vrednovati materijalno na pravi način kaže slovo T i slovo Y prihvaća savjete, baš od slova T, iako nije nesklon slovu I, a niti slovu X, ili pak J. Često su oni od slova Y šireg trupa, ramena, snažnije šije, izraženijeg nosa, uskih bokova, mišićavih nogu, vretenaste građe.

 
 Slovo Z je oštro slovo, odgovara na prvu, beskompromisno, nema srdačnosti, iako mora se priznati rječito je, elokventno, trudi se u komunikaciji, osobito verbalnoj, kojom i vlada. Dominira društvom, ali isto tako neoprezno je u prometu, sklono problemima, a zbog neopreznosti. Kao oštro slovo misli da ne postoje prepreke, jer mnoge prelazi bez osobite pažnje, naprosto ih figurativno rečeno prereže. Ono podsjeća na sječivo, na nož, na oruđe i oružje, ono je glasno, pa i aktivno.

Vrijedi za vojne službe, rad u policiji, slaže se s ljudima rođenim pod brojem 1, kroz zbroj imena i prezimena, samo imena, ili kroz zbroj datuma rođenja. Slaže se sa brojem 6, u zavadi je sa brojem 5, iako se bolje snalazi u kombinaciji s yang brojevima 1, 3, 5, 7, 9, dobro balansira i sa yin brojevima 2, 4, 6, 8, dakle izvrsno balansira sa svima u okružju, ali isto to iskorištava, ne uvijek u svoju korist što mu je vrlina. Slovo Z je predator, ali se iznimnom brzinom premeće u pasivnog slušača, podsjeća na Blizance po ponašanju, dvostruk, dualan, često u dvojbama. Otac one osobe koja ga obnaša u imenu često je rođen u znaku Blizanaca, ili su pak u roditelja jaki Blizanci u radixu.

Nema propusnu moć, ono što iznosi samo je njegovo, dugo mu treba da iznjedri duhovnost, iskrenu i pravu, srdačnu, milosrdnu, jer pripada više zračnom elementu, znanosti, znanju, komunikacijama, naučenom kroz život, ne duhovnom, školovanjem studijem. Često obnaša visoke funkcije, ali time se začudo ne hvali. Tu je njegova dualnost, voli se dičiti uspjesima, ali školama se ne hvali, dvostruk, privlačan Djevicama, jer kroz njega plasiraju svoju praktičnost, slovo Z je mnogima glasnogovornik, ali je i GOVORNIK samo po sebi, izaziva fluidnost, lepršavost, stoga je privlačno suprotnom spolu, vole ga oba spola, retorikom privlači mase. ZEN je njegova furka i kroz ZEN pronalazi sebe, mudruje sve dok ne porodi mudrost, ali isto tako može ostati tupo nakon mnogih proboja kroz društvo, sklono je pražnjenju, ono je sklizalište, hokejaški teren, mnogo toga se odigrava na ledu njegovih misli, mnoge ga misli tlače, teško ih katkad porađa, ali kad ih stvori točnije iznosi ostaju upisane.

Tekst o ovome slovu također donosi nejasnosti, malo je dobro, a malo loše slovo, oštro je pa tupo, sve zato što je dualno slovo, pa i iznimno slovo B je plodno, slaže se sa Z, samo što je u ovome slučaju B yin, a Z yang slovo, dobro se slažu ako Branka sluša Zdravka, ili Branko Zdravku, nije bitan spol, B sluša Z bez obzira na spol, ono je naoko ugodno i pristrano i dobro i srdačno, ali iznutra je to neugodno, nepristrano, loše i sasvim nesrdačno slovo koje dominira vezom. Zbog tih svojih dualnosti često ostaje samo, jer ga drugi teško slijede, a ako su u dugotrajnoj vezi to je samo zbog izrazite slabosti osobe s kojom živi, ili pak zbog iznimne ljubavi osobe s kojom dijeli prostore.

Dakle, dualna su slova B, E, H, Z i X. Ono bitno je da se slovo Z lako pretvara ili premeće u slovo N, pa je sa Škorpionima i Ovnima u dobrim odnosima, Ovnovi ga dobro slijede i dobro mu pariraju, Škorpioni mu daju iznimnu moć, ono je čarobnjak sli skriveni, šaman, mag, osoba koja zna više od ostalih, rođenje, nasljeđem, ne učenjem ili naukom. Svjetovno znanje stječe upornim školovanjem, ali ima i svoju suprotnost, lako odustaje, nema volje . Slovo Z u spoju sa slovom X daje hermetizam, zatvorenost. Što se zdravlja tiče, pluća su slaba strana.


Slovo Ž je kaljeno slovo Š, obrađeno na visokim temperaturama, iskovano radničkim rukama postalo je oštro, žestoko i oporo, kroz negativ pretenciozno i nerazumno. Ipak obnaša mudrost, slaže se s Bikovima, i s onima koji obnašaju slovo Z u imenu, tj na početku imena. Slična su slova Ž i Z, a razlika je u tomu, što Ž prima spoznaju kroz lijevak kao i slovo Š koje je vrlo blisko Škorpionima i sa Škorpionima, a često je i u nekoj korelaciji s njima.

                                                                                                By Zoran Leonardo Pšeničnik
1 komentar:

  1. Drago mi je da sam pronasla ovaj tekst, vec dugo nisam procitala tocniji opis od vaseg... prosla sam sva slova s kojima pocinju moji bliz ji i naravno za sebe- tocno u svaku rijec... kako vam je to uspjelo, ne znam...svaka cast,pozdrav od Z. :)

    OdgovoriIzbriši